Harta evoluției Covid-19

Sursa hărții aparține Universității John Hopkins – Baltimore, Maryland – USA (“Johns Hopkins University” Center for Systems Science and Engineering (CSSE) https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Navigați, mariți/micșorați cu ”+” și ”-”, putând să punctați pe orice focar pentru a vedea datele statistice la zi.

Profesorul Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă și sistemică la Universitatea Johns Hopkins, a construit harta împreună cu studentul său absolvent, Ensheng Dong.

Harta a fost distribuită public pentru prima dată pe 22 ianuarie. Aceasta a fost dezvoltată pentru a oferi cercetătorilor, autorităților de sănătate publică și publicului larg un instrument ușor de utilizat pentru a urmări focarul pe măsură ce se desfășoară. Toate datele colectate și afișate sunt puse la dispoziție liber printr-un depozit GitHub, împreună cu straturile de funcții ale tabloului de bord, care sunt acum incluse în ESRI Living Atlas. Pentru o explicație detaliată a dezvoltării tabloului de bord, consultați acest articol din The Lancet de profesorul Lauren Gardner.

Sursele de date includ Organizația Mondială a SănătățiiCentrele SUA pentru Controlul și Prevenirea BolilorCentrul European pentru Prevenirea și Controlul BolilorComisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză1point3acresWorldometers.infoBNO, statele, guvernele și departamentele naționale de sănătate, rapoarte media locale și DXY, una dintre cele mai mari comunități online din lume pentru medici, profesioniști în domeniul sănătății, farmacii și facilități.

Site-ul web și conținutul său, inclusiv toate datele, cartografierea și analiza, drepturile de autor ale Universității Johns Hopkins 2020, toate drepturile rezervate, sunt furnizate publicului strict în scopuri de cercetare educațională și academică. https://systems.jhu.edu/research/public-health/2019-ncov-map-faqs/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: