Plantare în stil mare

Plantare în stil mare este un eveniment organizat de Asociaţia Verde de Banat şi sprijinit de Societatea pentru Ergonomia și Managementul Mediului de Lucru împreună cu  GreenForest. Mii de copaci au fost plantați la Giarmata, pe drumul de legătură cu autostrada A1, iar plantarea continuă şi weekend-ul viitor, 03-04 decembrie 2022. O să fim prezenţi acolo şi pentru a pune accent pe ergonomie la plantare considerând că este necesar să facem fapte bune fără a uita să avem grijă de noi. Prin urmare, voluntarii vor fi instruiţi cum să planteze corect un copac ţinând cont de reguli necesare pentru a nu avea dureri de spate.

Iată câteva motive pentru care să plantezi copaci

Când plantezi un copac, îţi iei un angajament faţă de mediul înconjurător, înfrumuseţezi lumea din jurul tău şi practic, laşi în urma ta ceva ce o să trăiască cu mult dincolo de propria ta viață.

Copacii curăţă aerul pentru că ei nu absorb doar CO2 din atmosferă, ci şi anumiţi poluanţi precum oxizii de azot, amoniacul, dioxidul de sulf şi unele mirosuri.

În timpul ploilor abundente, rădăcinile copacilor țin solul în loc, încurajând apa să se infiltreze în pământ, mai degrabă decât să curgă şi să se producă inundaţii.

Copacii sunt buni pentru sănătatea ta fizică şi mentală reducând stresul şi anxietatea.

În timp, copacii plantaţi de tine pot ajunge să ofere locuri pentru cuibărit, adăpost şi hrană pentru păsări.

Plantare in stil mare - Verde de banat

Foto: Verde de Banat

Sâmbătă și duminică, vă așteptăm să ne fiţi alături, cu mic, cu mare, echipați de muncă, plini de veselie și de energie.

Pentru înscrieri și informații suplimentare, îi puteţi trimite un mesaj lui Iosif de la Verde de Banat sau îl puteţi suna la numărul de telefon 0728961929.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: